Put your slogan here
    Or disable this top bar.
  • dsfdsfsdfdsfdsf

PULS Endüstriyel DC Güç Mimarilerini Genişletiyor! 🚀🔌

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan LTF
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

LTF

fgffgd
Yönetici
Facebook
ertwert
art_4_3720612fded1f8fee28e2691f09b89d6.jpg

www.automation-mag.com

25 Mayıs 2026

Yazılma Tarihi: 25 Mayıs 2026
Değiştirilme Tarihi: 25 Mayıs 2026

Puls Power Haberleri

PULS Endüstriyel DC Güç Mimarilerini Genişletiyor

PULS, makine otomasyonu, dağıtılmış kontrol sistemleri ve dayanıklı üretim altyapıları için hem merkezi hem de merkezi olmayan endüstriyel güç dönüştürme sistemlerini sunuyor. www.pulspower.com

PULS, 3-4 Haziran 2026 tarihlerinde NEC Birmingham'da düzenlenecek Smart Manufacturing Week'te (stand N124) endüstriyel otomasyon için yeni DC güç çözümlerini tanıtacak. Şirketin portföyü, iki yaygın üretim güç mimarisi gereksinimine odaklanıyor: merkezi kontrol panosu güç dağıtımı ve dağıtılmış otomasyon sistemleri için makine düzeyinde merkezi olmayan güç dağıtımı.

Endüstriyel Otomasyon Altyapısı için DC Güç Tasarımı
Endüstriyel otomasyon sistemleri, PLC'ler, endüstriyel PC'ler, sensörler, aktüatörler, iletişim modülleri ve hareket kontrol ekipmanlarını destekleyen kararlı 24 VDC güç mimarilerine giderek daha fazla ihtiyaç duyuyor. Güç kaynağı tasarımı, sistem çalışma süresi, termal yönetim, pano alanı ve bakım karmaşıklığı üzerinde doğrudan etkilidir.

Smart Manufacturing Week 2026'da PULS, kontrol panoları için geleneksel DIN raylı güç kaynaklarının yanı sıra, modüler otomasyon düzenlerinde kablolama karmaşıklığını azaltmayı amaçlayan merkezi olmayan saha tipi sistemlere odaklanacak. Bu yaklaşım, makine üreticilerinin daha dağıtılmış elektrik mimarilerine yöneldiği daha geniş akıllı üretim ve dijital tedarik zinciri trendleriyle uyumlu.

Merkezi Kontrol Panoları için DIN Raylı Güç Kaynakları
Pano tabanlı otomasyon için PULS, tek fazlı ve üç fazlı endüstriyel uygulamalara yönelik DIN raylı DC güç kaynağı portföyünü sergileyecek.

Öne çıkan ürün ailesi, şirketin yeni nesil DIN raylı güç kaynağı platformu olarak tanımlanan PLANET serisi. Duyuruya göre, bu üniteler kompakt kurulum, azaltılmış güç kayıpları ve tepe yük durumlarında %200'e kadar dinamik güç rezervleri için tasarlanmış.

Geçici aşırı yük kapasitesi, endüstriyel sistemlerde indüktif yükler, motor başlatma, ani akım veya anahtarlama olaylarının nominal talebi geçici olarak aştığı durumlarda büyük önem taşır. Kısa süreli aşırı yük desteği sağlayabilen bir güç kaynağı, gereksiz kapanmaları azaltabilir ve sistem kararlılığını artırabilir.

Azaltılmış ısı üretimi de operasyonel açıdan önemlidir, çünkü termal yük, yoğun paketlenmiş kontrol panolarında muhafaza soğutma gereksinimlerini, bileşenlerin derating'ini ve uzun vadeli güvenilirliği doğrudan etkiler.

Merkezi Olmayan Saha Düzeyinde Güç Dağıtımı
PULS ayrıca, geleneksel kontrol panolarının dışında makine düzeyinde kurulumu hedefleyen FIEPOS merkezi olmayan saha güç kaynağı serisine eklemeler sunacak.

Pano tipi güç kaynaklarının aksine, saha tipi güç üniteleri doğrudan makinelere monte edilebilir, bu da kablo uzunluklarını azaltır ve daha modüler makine tasarımına olanak tanır. Dağıtılmış sensörler, konveyörler, robotik hücreler ve modüler montaj istasyonları içeren üretim ortamlarında bu yaklaşım, elektrik entegrasyonunu basitleştirebilir ve kurulum işçiliğini azaltabilir.

Genişletilmiş FIEPOS serisi, 94 W'tan 1400 W'a kadar uzanıyor; mevcut 360 W ve 600 W versiyonlarının yanı sıra yeni 100 W ve 200 W düşük güçlü varyantlar ve yeni bir 1400 W yüksek güçlü model ekleniyor.

Opsiyonel IO-Link iletişim desteği, cihaz düzeyinde teşhis ve endüstriyel otomasyon ağlarına entegrasyon sağlar. Üniteler, kurulum gereksinimlerine bağlı olarak toz, nem veya yıkama koşullarına maruz kalan ortamlar için uygun olduğunu gösteren IP54, IP65 ve IP67 giriş koruma dereceleriyle mevcuttur. Üretici spesifikasyonları, FIEPOS sistemlerinin doğrudan saha kurulumu için tasarlandığını ve merkezi olmayan 24 VDC dağıtım mimarilerini desteklediğini belirtiyor.

Dağıtılmış Güç Mimarisi için Üretim Kullanım Durumları
Merkezi pano gücü, özellikle çevresel koruma ve bakım erişiminin öncelikli olduğu geleneksel otomasyon sistemlerinde yaygınlığını koruyor.

Merkezi olmayan mimariler ise ambalaj makineleri, malzeme taşıma sistemleri, intralojistik konveyörler, otomotiv montaj ekipmanları ve modüler üretim hücreleri gibi uygulamalarda giderek daha fazla önem kazanıyor. Bu ortamlarda, güç dönüşümünü yüklere daha yakın konumlandırmak, voltaj düşüşünü azaltabilir, kurulum süresini kısaltabilir ve modüler yeniden yapılandırmayı iyileştirebilir.

IO-Link desteğinin dahil edilmesi, cihaz düzeyinde durum izleme ve teşhis sağlayarak kestirimci bakım iş akışlarını da destekler.

Ek Bağlam
Bu bölüm, orijinal haber bülteninde yer almayan teknik özellikleri ve rekabetçi karşılaştırmaları detaylandırır.

Dağıtılmış endüstriyel güç kaynağı tasarımı, fabrika otomasyonunda aktif bir segmenttir. Karşılaştırılabilir teklifler arasında Siemens SITOP dağıtılmış güç sistemleri ve Phoenix Contact endüstriyel güç kaynağı platformları yer almaktadır; her ikisi de 24 VDC endüstriyel otomasyon altyapısını hedeflemektedir.

PULS'un yayınladığı FIEPOS spesifikasyonları, belirli modeller için %95'in üzerinde verimlilik, doğrudan saha kurulum yeteneği ve IP54/IP65/IP67 koruma sınıfları için destek olduğunu göstermektedir. Bu pazardaki rekabetçi farklılaşma genellikle yalnızca nominal çıkış gücünden ziyade çevresel dayanıklılık, kurulum esnekliği ve teşhis entegrasyonuna bağlıdır.

Aishwarya Mambet, Induportals Editörü tarafından AI yardımıyla düzenlenmiştir.

www.pulspower.com

Daha Fazla Bilgi İçin Sorunuz...

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geri