- ertwert
- Konu Yazar
Endüstriyel otomasyon, perakende, ulaşım ve uç (edge) çıkarım (inference) gibi alanlarda yapay zeka (AI) uygulamaları hızla yaygınlaşıyor. Bu dönüşümde, Avalue gibi teknoloji devleri, ölçeklenebilir AI altyapıları ve gömülü bilgi işlem sistemleriyle öncü rol oynuyor. COMPUTEX 2026'da tanıtılan yenilikler, sektörün geleceğine ışık tutuyor.
AI Altyapısında Buluttan Cihaza Genişleme
Yapay zeka artık sadece merkezi veri merkezlerinde değil, sunucular, ağ geçitleri, endüstriyel cihazlar ve gömülü uç noktalar arasında dağıtık bir mimariyle çalışıyor. Özellikle endüstriyel otomasyon, akıllı perakende, ulaşım ve dijital tabela gibi alanlarda gecikme (latency), bant genişliği verimliliği ve dağıtım esnekliği kritik önem taşıyor. Avalue'nun x86 ve ARM tabanlı platformları, hem merkezi hem de uç dağıtım senaryolarına uygun çözümler sunarak bu ihtiyacı karşılıyor.
Yüksek Performanslı AI Sunucu Platformları
Avalue, Intel Xeon 6 ve AMD EPYC işlemcilerle güçlendirilmiş yüksek performanslı sunucu portföyüyle dikkat çekiyor. Tek ve çift soketli sunucu kartları, 350W'a kadar termal tasarım gücüne (TDP) sahip işlemcileri destekliyor. Bu sistemler, AI çıkarım sunuculuğu, sanallaştırma, analitik ve endüstriyel veri işleme gibi yoğun bilgi işlem gerektiren uygulamalar için ideal. Uzaktan yönetim yetenekleri ve depolama optimizasyonu, bu sistemleri kurumsal ortamlar için vazgeçilmez kılıyor.
Dağıtık Uç AI için ARM Tabanlı AIoT Sistemleri
Uç AI ve AIoT segmentinde, Avalue, Rockchip ve MediaTek Genio işlemciler üzerine kurulu ARM tabanlı platformlar sunuyor. Ultra ince panel PC'ler, AI tabela oynatıcıları, self-servis kiosklar ve kompakt AIoT kartları, akıllı perakende, dijital tabela, etkileşimli müşteri arayüzleri ve enerji yönetimi uygulamaları için tasarlandı. ARM tabanlı mimariler, düşük güç tüketimi ve daha küçük termal ayak izleri sayesinde, fiziksel alanı kısıtlı ve sürekli açık kalması gereken kurulumlar için mükemmel bir seçenek.
Endüstriyel HMI ve Dayanıklı Görselleştirme Platformları
Avalue'nun endüstriyel HMI (İnsan-Makine Arayüzü) ve dayanıklı panel PC platformları da öne çıkıyor. ARC serisi fansız dokunmatik panel sistemleri, Intel işlemci mimarileriyle destekleniyor. Fansız tasarımlar, toz girişi, mekanik aşınma ve soğutma güvenilirliğinin önemli olduğu üretim ve otomasyon ortamlarında uzun ömürlü kullanım sağlıyor. Sağlam PCAP çoklu dokunmatik monitörler ise endüstriyel otomasyon, akıllı fabrika görselleştirmesi ve operatör arayüzleri için ideal.
Ulaşım ve Uzun Ömürlü Sistemler için Gömülü Bilgi İşlem
Gömülü bilgi işlem segmentinde, araç telematik platformları, COM Express modülleri, 3.5 inç tek kart bilgisayarlar ve Thin Mini-ITX anakartlar yer alıyor. Bu sistemler, ulaşım elektroniği, endüstriyel kontrolörler, gömülü AI sistemleri ve makine entegre bilgi işlem platformları gibi uzun dağıtım ömrü gerektiren uygulamaları hedefliyor. Özellikle araç telematik sistemleri, gerçek zamanlı filo izleme, teşhis ve bağlantılı ulaşım verisi işleme için kritik öneme sahip.
Avalue'nun bu yenilikçi çözümleri, endüstriyel yapay zeka ve gömülü sistemler alanında geleceğin kapılarını aralıyor.