Put your slogan here
    Or disable this top bar.
  • dsfdsfsdfdsfdsf

🚀 Endüstriyel Görüntü İşleme İçin Sağlam Kenar Yapay Zeka Sistemleri: Acceed'den Yeni Çözüm! 💡

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan LTF
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

LTF

fgffgd
Yönetici
Facebook
ertwert
art_13_9709a47467b6c7ef2e98d38e828b7e65.jpg

Endüstriyel otomasyon ve kalite kontrol dünyasında, zorlu koşullara dayanıklı, hızlı ve akıllı çözümlere olan ihtiyaç her geçen gün artıyor. İşte tam da bu noktada Acceed, yeni nesil kenar yapay zeka (edge AI) platformu NRU-161V-AWP ile sahneye çıkıyor. Bu kompakt sistem, makine görüşü, mobil otomasyon ve endüstriyel denetim gibi alanlarda, geleneksel donanımların yetersiz kaldığı zorlu ortamlarda fark yaratmayı hedefliyor.

🔧 Neden Kenar Yapay Zeka?

Endüstriyel üretimde görsel denetim, kalitenin olmazsa olmazı. Ancak modern tesisler, yüksek çözünürlüklü video akışlarını üretim hızında, kesintisiz ve deterministik (belirlenebilir) yanıt süreleriyle işleyebilen sistemler gerektiriyor. Üstelik bu sistemlerin sadece hata tespiti yapmakla kalmayıp, kapalı döngü süreç izlemeyi de desteklemesi şart. İşte bu noktada, yerel yapay zeka çıkarımı (AI inference) yapabilen kompakt bilgi işlem platformları devreye giriyor.

⚡ NRU-161V-AWP: Güçlü ve Esnek Bir Çözüm

Acceed'in NRU-161V-AWP modeli, Nvidia Jetson gömülü yapay zeka işlem gücünü, doğrudan çoklu kamera bağlantı yeteneğini ve sağlam endüstriyel tasarımı bir araya getiriyor. Bu sayede otomatik denetim, araç sistemleri ve gerçek zamanlı kenar analizi gibi uygulamalar için ideal bir platform sunuyor.

Bulut tabanlı işlemenin gecikme, bant genişliği veya bağlantı kısıtlamaları yaratabileceği durumlarda, NRU-161V-AWP gibi kenar yapay zeka bilgisayarları, hat içi denetim ve mobil dağıtım senaryoları için kritik öneme sahip. Sistem, Nvidia Jetson Orin NX veya Orin Nano mimarileri üzerine inşa edilmiş, fansız endüstriyel bir form faktöründe gömülü GPU hızlandırmalı çıkarım sağlıyor.

📸 Çoklu Kamera Desteği ve Yerel İşleme

Bu platformun en dikkat çekici özelliklerinden biri, altı adede kadar Gigabit Ethernet kamerayı doğrudan Power over Ethernet (PoE) ile bağlayabilmesi. Bu sayede, ayrı kamera güç altyapısına veya bulut tabanlı işlem kaynaklarına ihtiyaç duymadan birden fazla makine görüşü akışının eş zamanlı olarak alınması ve yerel olarak işlenmesi mümkün oluyor. Endüstriyel hata denetimi, nesne sınıflandırma, trafik izleme ve otonom yardım sistemleri gibi uygulamalarda, yanıt gecikmesinin öngörülebilir kalması gereken durumlarda yerel işlem hayati önem taşıyor.

Entegre Nvidia Jetson mimarisi, işlemci yapılandırmasına bağlı olarak 100 seyrek TOPS'a (tera operasyon/saniye) kadar INT8 yapay zeka çıkarım performansı sunuyor. Ayrıca, on sekiz adede kadar eş zamanlı 1080p akış için video kodlama desteği sağlıyor. Bu hesaplama profili, platformu geleneksel endüstriyel kontrol bilgisayarlarından ziyade, sinir ağı çıkarım iş yükleri için GPU hızlandırmasının giderek daha fazla talep edildiği gömülü kenar yapay zeka kategorisine konumlandırıyor.

🔬 3D Vizyon ve Endüstriyel Yapay Zeka Uygulamaları

3D kamera entegrasyonu için önceden yapılandırılmış sürücü desteği, platformun uygulama kapsamını geleneksel 2D makine görüşünün ötesine taşıyor. Derinlik algılamalı sensörler, hacimsel denetim, hareket analizi, robotik rehberlik ve gerçek zamanlı 3D çevresel modelleme gibi uygulamaları mümkün kılıyor. Endüstriyel otomasyonda, boyutsal varyasyonun ana denetim parametresi olduğu durumlarda 3D vizyon, hata sınıflandırmasını önemli ölçüde iyileştirebilir. Bu yetenek, uzamsal farkındalığın gerekli olduğu otonom mobil sistemler ve araç tabanlı algılama iş yükleri için de destek sağlıyor.

🛡️ Zorlu Ortamlar İçin Sağlam Endüstriyel Tasarım

NRU-161V-AWP, standart ofis veya kontrollü iç mekan bilgi işlem ortamlarının ötesindeki endüstriyel dağıtım koşulları için özel olarak tasarlanmış. IP66 dereceli muhafazası, toz girişine ve yüksek basınçlı suya karşı koruma sağlayarak, dış mekan endüstriyel alanlar, üretim ortamları ve mobil saha sistemleri için uygunluğunu artırıyor.

Termal performans özellikleri, -25°C ile +70°C arasında fansız çalışmayı gösteriyor. Bu, üst sıcaklık aralığında bile termal kısıtlama olmaksızın sürekli 20 W TDP (termal tasarım gücü) çalışmasını içeriyor. Fansız mimari, hareketli parça arıza riskini azaltır ve tozlu veya titreşimli ortamlarda bakım gereksinimlerini sınırlar. Alüminyum muhafaza aynı zamanda pasif bir termal dağıtım yapısı olarak işlev görerek çevresel korumayı termal yönetimle birleştiriyor.

🔋 Mobil Güç Entegrasyonu ve Gömülü Dağıtım

Platform, 8 V'tan 35 V'a kadar geniş bir giriş voltajı aralığını destekleyerek endüstriyel DC altyapısı ve araç elektrik sistemleriyle uyumluluk sağlıyor. Entegre ateşleme kontrolü, kontrollü başlatma ve kapatma davranışının araç işletim durumlarıyla uyumlu olması gereken mobil ve ulaşım dağıtımları için önemli. Bu özellikler, platformu sabit endüstriyel otomasyon kurulumlarına ek olarak mobil robotik, filo sistemleri, ulaşım analizi ve endüstriyel araçlarda dağıtım için konumlandırıyor.

🏭 OEM ve Sistem Entegrasyonu İçin İdeal

OEM'ler ve endüstriyel sistem entegratörleri için, çoklu kamera PoE bağlantısı, gömülü GPU hızlandırması, sağlam muhafaza tasarımı ve araçlara hazır güç mimarisinin birleşimi, ayrı alt sistem entegrasyonu ihtiyacını azaltıyor. Kompakt, düşük profilli form faktörleri, alan kısıtlamalarının muhafaza tasarımını veya kurulum esnekliğini etkilediği gömülü dağıtımlarda özellikle önemlidir.

Bu platform, makine görüşü çıkarımının giderek merkezi altyapıdan sağlam kenar donanımına kaydığı, yerelleştirilmiş yapay zeka işlemeye yönelik daha geniş endüstriyel kenar bilgi işlem eğilimlerini yansıtıyor.

Geri