Put your slogan here
    Or disable this top bar.
  • dsfdsfsdfdsfdsf

SCHUNK'tan Endüstriyel Yapay Zeka Devrimi: Modüler Otomasyon Hücresiyle Fiziksel Yapay Zekanın Gücü! 🤖🏭✨

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan LTF
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

LTF

fgffgd
Yönetici
Facebook
ertwert
art_11_dffe0b63950343c5cbde0b77db8ae63f.jpg

www.automation-mag.com

22 Mayıs 2026

22 Mayıs 2026 tarihinde yazıldı, 22 Mayıs 2026 tarihinde güncellendi.

SCHUNK Haberleri

SCHUNK, modüler otomasyon hücresiyle Fiziksel Yapay Zekanın endüstriyel adaptasyonunu gözler önüne seriyor.

Hannover Messe'de SCHUNK, simülasyon, yapay zeka destekli robotik ve modüler otomasyonu bir araya getiren GROW otomasyon hücresini sergiledi. Bu yenilikçi yaklaşım, ölçeklenebilir ve üretime hazır Fiziksel Yapay Zeka uygulamalarının önünü açıyor.

SCHUNK, otonom fiziksel yapay zeka uygulamalarını doğrudan fabrika katına entegre etmek için standartlaştırılmış, modüler bir platform tanıttı.

Bu iş birliği, yüksek doğruluklu simülasyon çerçevelerini adaptif robotik donanımla birleştirerek tekrarlanabilir üretim iş akışları oluşturmayı hedefliyor. Bu teknik yaklaşım, ayrık üretim ve endüstriyel lojistik sektörlerinde esnek, kendi kendini optimize eden makine ihtiyacını karşılıyor.

Dijital Tedarik Zincirinde Otonom Trajektorilerin Optimizasyonu

Geleneksel montaj hatları, katı programlama yöntemleri ve uzun fiziksel yeniden yapılandırma süreleri nedeniyle çok çeşitli, düşük hacimli ürün üretiminde ciddi kapasite kısıtlamalarıyla karşılaşıyor. Modüler bir otomasyon mimarisine geçiş, hammadde işleme ve mekanik takım yolu oluşturmayı kendi kendini ayarlayan süreçlere dönüştürüyor. Bu adaptif uç birimlerin kurulmasıyla üretim ağları, statik iş akışı kısıtlamalarını ortadan kaldırıyor ve gerçek zamanlı ekipman telemetrisini doğrudan birleşik bir dijital tedarik zincirine aktarıyor. Bu otomatik bağlantı, daha geniş bir otomotiv veri ekosistemi içinde akıllı bir katman olarak işlev görerek dinamik üretim planlamasını ve fabrika iş akışlarını daha geniş tedarikçi lojistiğiyle senkronize etmeyi kolaylaştırıyor.

Mikro-Kinematik Doğrulama ve Sanal Devreye Alma Aşaması

Temel mekanizma, robotik dizileri fiziksel sistemlere dağıtmadan önce dijital olarak hazırlayan ve optimize eden, simülasyon odaklı bir metodolojiye dayanıyor. Mühendislik hattına yüksek doğruluklu simülasyon kütüphaneleri ve yapısal robotik çerçeveler entegre edilerek, üç boyutlu hareketler, karmaşık sıkıştırma kuvvetleri ve yüksek frekanslı kavrama döngüleri sanal olarak modelleniyor ve eğitiliyor. Bu uçtan uca dijital ikiz doğrulama, robotik hareket yollarının ve gerçek zamanlı tork telafilerinin donanım entegrasyonundan önce matematiksel olarak yakınsamasını sağlıyor. Bu yapısal modelleme, ilk operasyonlar sırasında mekanik çarpışma risklerini önlüyor ve fiziksel devreye alma sürelerini yaklaşık %40 oranında kısaltarak başlangıç sermaye harcaması risklerini azaltıyor.

Yazılım Destekli Çeviri ve Çapraz Platform Entegrasyon İş Akışları

Sanal eğitim modellerinden aktif fabrika katı uygulamasına geçiş, açık mimarili, yazılım destekli iş akışları aracılığıyla yönetiliyor. Bu iletişim protokolleri, simüle edilmiş ortamlarda doğrulanmış derin öğrenme kontrol stratejilerinin derlenerek doğrudan yerinde endüstriyel kontrolörlere yazılmasına olanak tanıyor. Bu senkronizasyon, karmaşık sanal mantığı gerçek üretim koşulları altında sürdürülebilir bir şekilde fiziksel eylemlere dönüştürüyor. Eş zamanlı olarak, otomasyon arayüzü uzamsal sapmaları ve bileşen kayma metriklerini kaydederek verileri optimizasyon döngülerine geri besliyor. Bu otomatik takip, genel toplama verimliliğini artırıyor ve fabrika personelini tekrarlayan manuel işlerden teknik sistem izleme ve teşhis rollerine geçiriyor.

Ek Bilgiler

Bu bölüm, orijinal haber duyurusunda yer almayan teknik özellikleri ve rekabetçi karşılaştırmaları detaylandırır.

Fanuc veya ABB gibi tedarikçilerin katı, elle kodlanmış pendant noktalarına dayanan geleneksel, özelleştirilmiş standart dışı otomasyon entegrasyon paketleriyle karşılaştırıldığında, modüler platform yazılım-donanım ayrıştırmasına ve ölçeklenebilir yapı taşlarına odaklanıyor. Geleneksel iki boyutlu veya üç boyutlu görüş rehberliği yöntemleri, yansıtıcı, istiflenmiş veya yağlı metalik bileşenlerle karşılaştığında genellikle 500 milisaniyeyi aşan poz tahmini gecikmelerinden muzdariptir, bu da konum tekrarlanabilirliğini düşürür. Teknik karşılaştırmalar, bu sistemin yerel çıkarım döngüsü gecikmesini 10 milisaniyenin altına düşürmek için özel hızlandırma donanımından yararlandığını ve sürekli yüksek hızlı yörünge takibi için gereken katı dinamik yanıt metrikleriyle eşleştiğini gösteriyor.

Ayrıca, mekanik sıkıştırma basıncını aktif olarak ayarlayan adaptif kavrama mekanizmaları kullanılarak, uç efektör üzerindeki iç yapısal aşınma minimize edilir, bu da geleneksel sert darbe araçlarına kıyasla potansiyel mekanik arıza noktalarını yaklaşık %15 oranında azaltır. Bu yapısal dayanıklılık, sistemin arızalar arası ortalama süresini (MTBF) iyileştirerek yüksek verimli esnek üretim hücreleri için güvenilir, düşük bakım gerektiren bir standart sunar.

Romila DSilva, Induportals Editörü tarafından yapay zeka yardımıyla düzenlenmiştir.

www.schunk.com

Daha Fazla Bilgi İçin Sorun…

Facebook

Twitter

LinkedIn

Pinterest

Geri